Рилецо поднови рубриката „Гол след гол”срещу Надежда

Тимът от Доброславци отнесе 9 гола на стадион „Искър“

На стадион „Искър“ в град Самоков в мач от 18 кръг за първенството на ЮЗ Трета лига, група А, отборът на Рилски спортист победи с 9:1 Надежда (Доброславци). Срещата премина изцяло под диктовката на възпитаниците на Николай Николов, които през целия мач играха пред наказателното поле на гостите от Доброславци. Изненадващо резултатът бе открит от Надежда в 21-ва минута с попадение на Ивайло Петров за 0:1. Това не отчая домакините, които увеличиха оборотите и продължиха да играят пред наказателното поле на гостуващия тим.

Първия гол за Рилецо в срещата отбеляза екс националът Радослав Василев в 24-та минута при образцова контраатака на домакините. В 31-ва минута рейд на самоковци завърши с гол на Орлин Старокин за 2:1. В 36-та минута поредна атака на домакинитедоведе до попадение на Румен Гьонов за 3:1. В 38-ма минута Радослав Василев след образцова комбинация вкара четвърти гол във вратата на гостите. При  резултат 4:1 завърши първата част на срещата.

След почивката рубриката „гол след гол” продължи, като основни действащи лица бяха футболистите на Рилски спортист. В 57-минута поредно нападение за отбора на самоковци завърши с гол на Радослав Василев за 5:1 и хеттрик за футболиста. В 63-та минута Денис Бучев покачи на 6:1. В 67-ма и 72-ра минута Алек Манолов отбеляза два поредни гола и резултатът стана 8:1. В 79-та минута Виктор Колев оформи крайния резултат 9:1.

След срещата наставникът на Рилски спортист Николай Николов сподели следното: „През целия мач диктувахме нещата на терена. През първото полувреме отбелязахме четири попадения, а през второто – пет. Гостите ни отбелязаха неочаквано гол първи след далечен шут, след като вратарят ни бе излязъл напред. Като цяло съм доволен от играта на футболистите, на които гласувах доверие в този мач. В  досега изиграните срещи под мое ръководство неочаквано загубихме като гости от дублиращите отбори на Левски и ЦСКА. Предстои ни още един мач – на 7 декември за Купата на АФЛ срещу Балкан (Ботевград), който ще се играе на неутрален терен в Елин Пелин”.

Ташко СУЛЬОТОВ