“Рилецо” сгази с 4:0 дубъла на “Левски” на “Герена”, Жак Пехливанов напусна отбора

 

26-14-02-samokovci-se-pregrashtaha

Самоковци се прегръщаха четири пъти в контролата с левскарите в столицата.

Най-силния си мач в контролите до момента изигра тимът на “Рилски спортист”. Воденият от Воин Войнов състав разби с 4:0 дубъла на “Левски” на едно от игрищата на “Герена” и така стигна до третата си поредна победа през зимната подготовка.

Точен за самоковци на два пъти бе таранът Петко Петков, а по едно попадение добавиха халфът Йоакин Ръсовски и едно от каращите проби в отбора млади момчета.

Голямата новина обаче изплува преди срещата. Оказа се, че един от най-добрите футболисти в оранжево – Жак Пехливанов, е изиграл последния си двубой за “Рилецо”. Халфът се бе превърнал в неизменна част от първия състав и дори отбеляза няколко важни гола през есенния полусезон в Югозападната трета лига. Пехливанов се разписа при победата над “Вихрен” с 2:0 на ст. “Искър” и при успеха на своите с 4:3 в паметната визита на “Велбъжд” в Кюстендил. Най-красивият му гол обаче дойде още във втория кръг на шампионата, когато мушна зрелищно попадение от 30 метра на “Миньор” насред Перник.

Самоков напусна и Владимир Иванов, който не успя да блесне през сезона и логично си стегна багажа. Участие в спаринга със столичани не взеха и оплакващите се от леки травми Васил Киров, Иван Гемеджиев и Росен Пътников, както и юношата на клуба Виктор Колев.

“Доволен съм и от играта, и от резултата. Стъпка по стъпка вървим в правилната посока”, отчете след проверката със “сините” наставникът на “скиорите” Воин Войнов.