“Рилецо” с пореден играч в националния – Адриан Белишки попадна в отбора на 16-годишните

 

 18-15-03-adrian-belishki

Адриан Белишки

Пореден национал излъчи школата на баскетболния “Рилски спортист”. Един от най-големите таланти на отбора до 16 години Адриан Белишки получи повиквателна от треньорите на националния тим Христо Ценов и Иван Коцев за предстоящото участие на кадетите в силния международен турнир в Турция (28 януари – 4 февруари).

Надпреварата в гр. Коня в югоизточната ни съседка е със статут на мини световно първенство заради силните състави, които ще участват там. Последователно съперници на “лъвчетата” ще бъдат домакините, Латвия, Украйна, Аржентина, Литва и Грузия.

15-годишният плеймейкър Белишки и още 11 негови съотборници вече започнаха подготовка за турнира в Коня в спортния комплекс в Правец. Компания на 176-сантиметровия талант на “Рилски” в националната гарнитура ще му правят трима състезатели на “Черно море”, по двама от “БУБА баскетбол” и ЦСКА и по един от “Левски”, “Славия”, “Академик” (Сф) и “Академик 17” (Сф).

Последният мач, в който Адриан взе участие за клубния си отбор, бе при победата с 86:75 над “Славия” в първенството на 16-годишните в неделя (22 януари).