“Рилски” излъга “Монтана” край Огоста – 54:47, докосва второто място в “А” група

Самоковки грабнаха изумителните 60 борби, поставиха личен рекорд в дивизията20-15-03-momi4etata-na-borislav-trifonov

Трета победа далеч от дома постигна женският баскетболен тим на “Рилски спортист” в “А” група. В среща от 11-ия кръг на дивизията момичетата на Борислав Трифонов тръшнаха с 54:47 дубъла на “Монтана” и се залепиха плътно зад втория в подреждането състав на “Берое-2”. Двете селекции имат по 19 пункта, лидер е “Балкан” (19 г.) с 21 т.

Самоковки взеха инициативата в зала “Младост” още от самото начало и с точен мерник и здрава защита успяха да вземат крехка преднина до почивката (24:29). В тези две части с действията си на паркета изпъкваха Моника-Лъки Радойкова и Росица Мирчева, която бе безапелационна под коша, грабвайки куп отскочили топки. Своя удар гостенките нанесоха в третия период, който взеха с убедителното 19:11, и по този начин си осигуриха спокойно доиграване на двубоя.

Дуелът край р. Огоста ще се запомни с изключителния рекорд, поставен от “скиорките”. Никол Николова и компания грабнаха впечатляващите 60 борби (!), 17 от тях дело на Мирчева. Християна Гелова добави 12, Никол Николова – 9, а резервата Ивана Николова – 8.

Иначе най-резултатна бе Моника-Лъки Радойкова с 21 точки, включително 3/4 от изстрелите от далечно разстояние (75% успеваемост).

В следващия 12-и кръг девойките на “Рилски спортист” ще имат възможността да играят пред собствена публика за първи път от 55 дни. В събота (4 февруари) представителките на рилския град приемат в “Арена Самоков” НСА с надеждата да продължат 100-процентовия си актив у дома – 5 победи от 5 мача. Това не би трябвало да е особено трудна задача, тъй като столичанки са седми в класирането с отрицателен актив от 4 успеха и 6 поражения.

 

На снимката: Момичетата на Борислав Трифонов (в син екип) не дадоха шанс на домакините от Монтана