Рилски спортист е новият-стар носител на Суперкупата на България!

Кметът на Самоков: Благодаря за поредния повод за радост, който ни дадохте

Рилски спортист е новият- стар носител на Суперкупата на България. Самоковци надиграха в „Арена Ботевград“ в понеделник вечерта отбора на Балкан Ботевград със 70- 60 и по този начин прибраха ценният трофей за втора поредна година във своята витрина.

Срещата започна с по-добра игра от страна на домакините от Балкан, които в началните минути на мача успяха да поведат в резултата. Преднината им обаче не бе голяма и отборът от Самоков я стопи до края на четвъртината. Тя самата завърши с крехък аванс за Рилски от 1 точка- 18- 17.
Във втората част самоковският тим започна да показва истинското си лице и набързо успя да вдигне аванса си до 10 и повече точки. В този момент на сцената в „Арена Ботевград“ излезе бившата звезда на тима Павлин Иванов, който с няколко точни стрелби успя да върне отборът си в мача, а почивката дойде при 34- 40 за Рилски.
Веднага след паузата баскетболистите от Самоков успяха отново да направят разликата в мача двуцифрена, но нов щурм на домакините им позволи да стигнат 53- 58 след 30 минути игра.

В последната четвърт Рилски успя да поддържа аванса си и не позволи големи колебания в резултата, като най малката такава бе 3 точки. Точно тогава обаче Евън Бати бе фаулиран при стрелба от тройката, Центърът не трепна от наказателната линия и отборът поведе отново с 6. Последва и кош на Уигинс, с който актива стигна 8, което сякаш обезвери домакините и срещата приключи.
За Рилски спортист страхотен мач направи гардът Деян Карамфилов, който завърши със 7 точки, 12 асистенции и 2 откраднати топки. Тези показатели му донесоха и приза „Играч на мача“. 18 точки за Рилски пък отбеляза Чавдар Костов, Демажео Уигинс завърши с 14, Брендън Рандълф с 12, а с 10 остана Евън Бати.
За Балкан Павлин Иванов приключи с 14.

Кметът на Самоков Владимир Георгиев поздрави Рилски спортист за победата с емоционален пост в личния си профил във Фейсбук. Ето какво написа градоначалникът:

„Поздравявам момчетата от БК “Рилски спортист” за страхотната игра и победа над отбора на “Балкан” и спечелването на Суперкупата на България!
Поздравявам президента Петър Георгиев, треньора Людмил Хаджисотиров и екипа му за поредния голям успех на отбора. Желая успешен сезон и много трофеи в богатата на отличия и купи витрина на БК “Рилски спортист”!
Благодаря за поредния повод за радост, който ни дадохте!“, допълва още Георгиев.