“Рилски спортист” катурна НСА с 63:49 в Самоков, изскочи втори в “А” група

 

Христиана Гелова блести с 22 точки и 5 борби, гостите с 34 грешки в хода на срещата

26-14-03-ukazaniata-na-treniora

Указанията на треньора Борислав Трифонов свършиха работа и домакините не допуснаха изненада.

Девойките на “Рилски спортист” отнесоха с 63:49 НСА в “Арена Самоков”, като постигнаха втора победа над съперника в “А” група. С третия си пореден успех в дивизията момичетата на Борислав Трифонов изскочиха на второ място в класирането с актив от 21 точки, на 2 пункта от лидера “Балкан” (19).

Самоковки имаха предимство в двубоя, но на моменти столичанки се доближаваха до съперника и всяваха известно напрежение сред стотината зрители в залата. През първите две части домакините действаха компактно на паркета и на почивката се оттеглиха в съблекалнята с преднина от 4 точки – 27:23.

В третия период авансът на представителките на рилския град нарасна до 8 точки (43:35) благодарение най-вече на развихрилата се Христиана Гелова, но в последната четвърт гостенките се доближиха само на 3 точки. До изненадваща развръзка все пак не се стигна и в крайна сметка състезателките на “Рилски” не само задържаха преднината си, но и я увеличиха до успокоителните 14 пункта.

На студентките лоша шега им изигра и големият брой грешки, които допуснаха в хода на дуела – цели 34. Противникът им пък допусна над два пъти по-малко – едва 15.

Над всички в лагера на самоковки бе именно Гелова с 22 точки, 5 борби и 3 откраднати топки. Росица Мирчева добави 10 т. и 7 овладени топки, а капитанката Никол Николова завърши срещата с 8 пункта, 9 асистенции и 7 борби.

В следващия кръг “Рилски спортист” го очаква голям тест – визита на “Левски” в столицата. Сблъсъкът със “сините” е в събота (11 февруари) от 13,00 ч в спортната зала на ст. “Георги Аспарухов”.