“Рилски спортист” с тежък жребий за Купата – среща “Балкан” на 1/4-финалите

 

Капитанът Бозов: Трябва да покажем, че не сме случаен отбор, хвърляме се за победи

32-15-02-vasil-yordan-bozob-shte-e

Йордан Бозов ще е един от козовете на самоковци в борбата им за медали в турнира.

 

Жребият за Купата на България, който започва днес в Пловдив, не бе никак благосклонен към актуалния носител на трофея “Рилски спортист”. Самоковци ще се изправят срещу един от най-неудобните си съперници – “Балкан”, в четвъртфиналната фаза на надпреварата. Мачът е утре от 20,00 ч в 6-хилядната зала “Колодрума” в Пловдив и е втори за деня след срещата между “Лукойл Академик” и “Ямбол”. Другите две двойки са “Академик” (Пд) – “Спартак” (Пл) и “Берое” – “Черно море”.

През сезона до момента “Рилецо” и “Балкан” си разделиха по една победа, което показва паритет във възможностите на двата състава.

“Надявам се да сме готови за Купата, защото това е едно от двете  най-важни състезания за нас. А знаете, че ние винаги сме се целили в призовите места. Особено тази година – това е момент, в който можем да покажем, че многото загуби, които натрупахме в първенството, са вече зад гърба ни и че сме добър отбор, с който другите трябва да се съобразяват”, сподели преди началото на силната спортна проява капитанът на “Рилски спортист” Йордан Бозов.

Погледнато статистически, момчетата на Людмил Хаджисотиров-Удо би трябвало да бъдат фаворит в сблъсъка с ботевградчани. Те са играли 3 пъти със “зелените” за Купата през новия век, като и в трите случая са се поздравявали с победата. За последно двата тима излизат в спор за 3-тото място в турнира през 2014 година. На 2 март в зала “Универсиада” “скиорите”, водени тогава от настоящия спортен директор в клуба Росен Барчовски, печелят бронзовите медали след успех с 96:90. Основна роля за успеха тогава имат именно Бозов, Златин Георгиев-Голди, Дарин Иванов, а част от тима е бил и младокът Адриян Секулов.

Самоковци ще се радват на солидна подкрепа под тепетата, след като стана ясно, че феновете са организирали екскурзия с автобуси. Тръгването е в деня на срещата (петък, 17 февруари) от 17,00 ч от паркинга пред “Арена Самоков”. Цената на транспорта е 10 лв. за възрастни и 5 лв. за деца и ученици.