“Рилски спортист” удари с 1:0 дубъла на “Локо” (Сф) в първата си зимна контрола

 

21-14-02-emil-petrov-moje-otnovo

Футболистите на “Рилски спортист” постигнаха победа в първия си мач от предсезонната подготовка. Самоковци надиграха с 1:0 втория отбор на “Локомотив” (Сф) на новия терен с изкуствено покритие на столичните железничари.

Попадението за гостите реализира таранът Петко Петков през първата част, който впоследствие имаше шанс да се разпише още веднъж, но шансът му обърна гръб. Участие в сблъсъка със софиянци не взе единствено опитният Иван Гемеджиев, когото треньорският щаб предпочете да съхрани за следващите двубои.

Неофициален дебют с оранжевата фланелка през втората част направи бившият младежки национален вратар Емил Петров. Стражът за последно бе част от столичния “Септември”, но съществува реална възможност да се завърне обратно в родния си град. Петров би се конкурирал през пролетта с досегашния № 1 под рамката на вратата – Марио Райчев.

“Резултатът от проверката не е от толкова голямо значение за мен, тъй като целта бе да видя в игрова обстановка новите момчета, които карат пробен период при нас. Най-важното е, че нямаме контузени играчи, въпреки че играхме при тежки атмосферни условия и минусови температури”, сподели след спаринга в кв. “Надежда” старши треньорът  на “оранжевите” Воин Войнов. Специалистът допълни, че ще даде шанс за изява на всички налични състезатели и в следващия дуел на своите – гостуването на “Септември-2”.

До края на подготовката “Рилецо” ще премери сили още с дубъла на “Левски” (04.02), с “Балкан” (08.02), “Марек” (11.02) и “Славия-2” (15.02).

 

На снимката: Емил Петров може отново да облече екипа на “Рилецо”