“Рилски спортист” ще защитава Купата на България в зала “Колодрума” в Пловдив

 

 18-14-03-v-rileco-se-nadiavat

В “Рилецо” се надяват полетът им в турнира за националната купа да продължи и под тепетата.

Пловдив ще бъде домакин на турнира за Купата на България. До това решение стигна Управителният съвет на федерацията по баскетбол след продължило около час заседание в столицата. Надпреварата ще се състои между 16 и 19 февруари в 6-хилядната многофункционална спортна зала “Колодрума”.

Така пропадна възможността носителят на Купата за 2016 година “Рилски спортист” да защитава трофея си в Самоков. Третият кандидат-домакин на престижната проява бе тоталният хегемон през последните години у нас “Лукойл Академик”.

От 2 години Града под тепетата има отново отбор в Националната баскетболна лига в лицето на местния “Академик”. Пловдивчани играят домакинските си срещи в малката зала “Строител”, която прие двубоите за Купата на страната през сезон 1999/2000. Тимът на Асен Николов се представя над очакванията до момента и дели второ място в шампионата заедно с “Берое”. “Рилецо” пък е непосредствено зад тези два тима. Именно заради силното представяне на “студентите” в Пловдив се надяват на сериозен интерес към турнира.

Жребият за надпреварата ще бъде теглен на 13 февруари (понеделник), като за четвъртфиналите той ще бъде дирижиран (според класирането на съставите след втория етап в НБЛ), а полуфиналите ще са според волята на жребия.