“Рилски спортист-2” удари “Шумен” и в реванша – 80:75, осигури си място в топ 6 на “А” група

 

Андрей Маринов (18 г.) и Павел Николов (16 г.) направиха успешен дебют с бялата фланелка

16-14-03-vasil-miroslav-vasov-s-topkata-i

Мирослав Васов (с топката) и съотборниците му заслужено влязоха в първата шестица.

Дубълът на “Рилски спортист” си гарантира място в първата шестица на “А” група. Възпитаниците на Даниел Клечков надиграха с 80:75 като гости втория в източния регион “Шумен”, постигайки втори успех след разгрома 99:70 в “Арена Самоков” преди дни. Съперници на “Рилски-2” в топ 6 ще бъдат “Видабаскет”, “Чавдар” (Троян), “Левски-2”, “Академик” (Сф) и Икономически университет (Вн).

“Скиорите” започнаха ударно реванша в Делиормана и още през първата част взеха удобна преднина от 16 точки. Силното начало смути противника и на практика предопредели и крайния изход от плейофния сблъсък.

Виждайки, че губят плейофа, домакините се опитаха да стигнат поне до минимален успех, но вдъхновената игра на представителите на рилския град не позволи това да се случи.

Гостите овладяха борбата под коша (43:37), бяха по-точни при изстрелите си от близко разстояние (58:41%), а и стигнаха до повече асистенции – 17:12.

Трима играчи в бяло блестяха в пълната зала “Младост” – Адриан Секулов, Денислав Вутев и Николай Стоянов. Юношата на клуба блесна с 18 точки, 10 борби и 9 асистенции, резервата Вутев се включи със 17 т., а Ники Стоянов добави 15 пункта за радост на треньорския щаб.

Развитието на срещата пък позволи на старшията Клечков да пусне в игра пълните дебютанти Андрей Маринов и Павел Николов. Гардът Маринов реализира и първите си точки със синия екип.

В първия кръг от първата шестица Секулов и компания се изправят срещу “Чавдар”. Дуелът е в неделя (29 януари) от 17,00 ч в Самоков.