Родители подават жалба срещу хванатия с наркотик учител в Разлог

Арест на учител разбуни духовете в Разлог. По време на проверка в шофирания от него лек автомобил полицаите са открили топче тревиста маса, която реагирала на канабис при направения тест. Наркотикът е бил с общо тегло около 0.4 грама и е иззет от полицията. Става въпрос за Иван Ц. – учител по физкултура, който преподава в Разложката професионална гимназия. Случаят разтревожи родителите, който оживено бе коментиран в социалните мрежи. Има предложение родители да подадат жалба срещу учителя в Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград. Те настояват за щателна проверка на работата на учителя и евентуално да бъде отстранен.

От инспектората все още не са коментирали официално ситуацията. Директорката на гимназията Васка Пенева също не се ангажира с коментар с мотива, че по случая тече разследване. Случаят бе официално съобщен в бюлетина на Областната дирекция на МВР в Благоевград.

Сезирана е и прокуратурата в Разлог, но държавните обвинители в сряда все още не бяха издали постановление за задържане и не са внесли искане в съда за постановяване на мярка за неотклонение.