Рокада! Мартин Петров поема ВиК-Благоевград, Росица Димитрова – аут

Росица Димитрова

ВиК-Благоевград вече е с нов управител. Новината официално бе съобщена от „Български ВиК холдинг”. Ръководството поема кадърът на „Водоснабдяване и канализация“ – Благоевград Мартин Петров. Той застава начело на водния оператор до избирането на титуляр с конкурс. Мартин Петров сменя инж. Росица Димитрова, която ръководеше ВиК услугите в Пиринско през последните 7 г. За рокадата в Благоевград се говореше още преди седмица, като за мястото на Димитрова се спрягаха най-различни кандидати.


От „Български ВиК холдинг“ не съобщават какви са мотивите за освобождаването на Димитрова. Но от ръководството на БВиКХ посочват, че очакват от новия управител на ВиК-Благоевград да продължи добрите практики в управлението на дружеството и предоставянето на качествена услуга на населението, да разработи план за модернизация на съществуващата мрежа, да внедри иновативни технологии за намаляване на загубите на вода и внедряване на реални мерки за енергийна ефективност.
Мартин Петров е завършил „Компютърни системи и технологии“ в Югозападен университет „Неофит Рилски“. Той е възпитаник на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“ в Благоевград. Целият му професионален път до момента е свързан с ВиК-Благоевград. Мартин Петров работи от 12 г. във водното дружество. Започва от най-ниското стъпало. От декември 2009 г. до януари 2016 г. е заемал длъжността водопроводчик, след това е бил зам. технически ръководител (януари 2016 г. – май 2016 г.), от юни 2016 г. до януари 2018 г. е бил технически ръководител, а от януари 2018 г. до октомври 2021 г. – ръководител на Регионално поделение – Благоевград в структурата на „Водоснабдяване и канализация“.