Ромите в Кюстендил събраха над 3000 лв. за лечението на 14- годишния Теодор Велинов

Стефан Лазаров
  • Благотворителните инициативи в кв. “Изток” ще продължат до пълното събиране на сумата, каза Стефан Лазаров

 

Ромският квартал „Изток“ в Кюстендил започна благотворителна акция по събирането на средства за лечението на 14-годишния Теодор Велинов. Момчето страда от остеосаркома – вид много агресивен рак на костите, и сумата, от която се нуждае, е 300 000 евро. На благотворителния концерт въпреки проливния дъжд, който се изля от небето, жителите на ромския квартал събраха сумата от 3001,04 лв.

Даниел – бащата на Теди

„Българи, роми не трябва да се делим, винаги да си помагаме. Нямаше как да остана безучастен от съдбата на това дете. Реших и организирах концерт, в който се включиха всички ромски състави от квартал „Изток“, обясни ромският общественик и инициатор на кампанията Стефан Лазаров и заяви, че благотворителните инициативи в квартала ще продължат до пълното събиране на сумата за лечението на Теди.

„Искам да благодаря на всички роми, които ни помогнаха в този труден момент – да спасим живота на нашето детенце“, обяви развълнуван бащата на Теди – Даниел.

Теодор Велинов е ученик в 7-и клас на ОУ „Даскал Димитри“ – Кюстендил. Доскоро момчето тренираше футбол и беше една от надеждите на областния град.

Дарителска сметка:

 

IBAN:BG25UBBS80021083543740

BIC:UBBS BGSF

Титуляр: Теодор Даниелов Велинов