Ромският комисар Петко Асенов: Бунт! Жилищата за бедни и роми са пълни с баровци с яки джипки, 4 000 000 лв. е потрошил кметът на Видин за тузари! Оставка!

Петко Асенов /с червената риза/ иска оставката на Огнян Ценков/ с тъмния костюм/.

 

“Ромите от цяла България се надигат на бунт срещу кметове, които в социалните жилища за милиони левове, са настанили не бедни, не роми, а тузари, полицаи, деца на бивши ченгета, бизнесмени, хора с висок стандарт на живот и партиици. Пример в това отношение е Видин, затова искаме първо оставката на кмета Огнян Ценков и екипа му. -заяви Петко Асенов, председател на Националния център за развитие на ромите и добави:

“Боже свети, това не са социални жилища това са жилища за богати, един циганин не видях, пред домовете са паркирани яки джипки. Няма нито един социално слаб, всички са състоятелни хора. Днес обикалях и видях с очите си. Те боготворят кмета. Повечето си имат къщи, апартаменти, но не се водят на тяхно име. Идват от богати семейства, някой работят в полицията , по институции. Тук не става въпрос за изпълнение на програма по европейски правила- интеграция на роми, които нямат работа и нямат жилища, а ето ние ще им дадем и двете. Няма такова нещо. Бедните и безработните тънат в мизерия, а богатите и приятелите на управляващите богатеят. Дали не става въпрос за злоупотреба с влас и служебно положение, защо не се самосезира прокуратурата, може ли деца на богаташи да влизат в жилища предназначени за роми и бедни, трайно безработни, стига сама да отговарят на един критерии- да няма на тяхно име жилище. Че богаташите докато не слязат в гроба нищо не дават. Разбира се и с тази презумпция- да докопат още нещо, като се преструват вечно, че нямат. Социални жилища за близо 4 милиона лева във Видин са обзаведени и с климатици. Имам съмнения, са настанени семейства, хора на кмета и ГЕРБ, може ли някой да каже какво става? Писмото ми до кмета от април остава без отговор, то се отнася за промяна на статута на незаконните къщи и постройки.
Знае ли някой какво е направил кметът през мандата си във Видин? Нека да напише, ако знае? Такава е картината навсякъде в страната и организацията на ромите ще направи оглед до всеки обект. Ще искаме оставката на всеки кмет, които под благовиден мотив, че прави за бедните и страдащите, облагодетелства приятели и тузари.”

   

 

https://www.facebook.com/petko.asenov.1/videos/2195657737114982/