Ротари клуб дарява 20 000 лв. и строителни материали за детското отделение в МБАЛ “Св. Иван Рилски”

Местните ротарианци ще помогнат на детското отделение при общинската болница в Дупница със средства и строителни материали. „На партито по случай 22-рия рожден ден на Ротари клуб Дупница Д2482 събрахме 20 000 лева, има и дарения на строителни материали на стойност 3 000 лева. Благодарим на всички, които участваха, както с лични дарения, така и в наддаването в търга с различни произведения на изкуството и други атрактивни предмети като копие на Самарското знаме и колекционерски предмети”, каза президентът на клуба Илияна Вакъвчиева. Водещ на събитието бе известният дупничанин Николай Николов.

Ротарианците и техните гости работят, за да бъде извършен основен ремонт и обновяване на детското отделение към МБАЛ “Св. Иван Рилски”. Стана ясно, че клубът подготвя документи за кандидатстване с проект за глобален грант за оборудване и обзавеждане на същото отделение. Известно е, че апаратурата там е на няколко десетилетия, а обзавеждането – в окаяно състояние.

 

Клубът в Дупница е един от първите чартирани в България и има десетки успешни инициативи и проекти в името на гражданското общество, децата, образованието, екология и култура.