РС – Дупница взе мярка за неотклонение „Домашен арест“ на обвиняем за държане на хероин

Районен съд – Дупница взе мярка за неотклонение “Домашен арест” по отношение на А. И. от Сандански, който е привлечен като обвиняем за държане на високорискови наркотични вещества – хероин.

Районна прокуратура бе внесла искане до съда, за вземане на най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“. В него се посочва, че на 13.10.2021 г., на АМ „Струма“, в лек автомобил „Опел Астра“, 62- годишният обвиняем, без надлежно разрешително, е държал високорисково наркотично вещество – хероин, с 5, 31 грама бруто тегло.
В мотивите си съдът посочва, че видно от събраните на досъдебното производство доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият А. И. е извършил деянието, за което му е повдигнато обвинение. Дал е обяснения по случая, признал се е за виновен и е съдействал максимално на разследващите органи. Съдебният състав счита, че не съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление.

Представени са доказателства, че обвиняемият е с влошено здравословно състояние, след кардиологична операция. Намира се на възраст, която предполага усложняване на здравословното му състояние, пише в мотивите съдия Светла Пейчева.
Определението на РС – Дупница, с което по отношение на А. И. е взета мярка за неотклонение „Домашен арест“, може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест, в 3-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.