Ръководството на ГЕРБ-Перник уважи празника на гр. Батановци, Вяра Церовска: Вяра, Надежда и Любов да крепят духа ни

В празничния ден с грамота беше удостоен най-малкият гражданин на града – Кирил Кирчов. Отличия получиха и гражданините, допринесли за добрия облик на града

 

В деня, в който православната църква почита светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов, град Батановци отбеляза своя традиционен празник. Доброто настроение завладя стотиците гости на китното градче. Празникът беше открит от кмета на община Перник Вяра Церовска.

„На този хубав ден – Вяра, Надежда и Любов, искам да ви пожелая всички тези ценности, които крепят духа ни, да бъдат с вас, за да работим заедно за това Батановци да има свой собствен характерен облик и още много нови неща да се случват тук“, заяви градоначалникът и пожела на всички здраве и добро настроение.

Събитието уважиха още народните представители от политическа партия ГЕРБ д-р Александър Александров и Красимир Велчев, областният управител Ирена Соколова, зам.-кметовете Владислав Караилиев и Денислав Захариев.

Празнично приветствие с пожелание за светъл и честит празник отправи и областният управител Ирена Соколова.

„Отново в края на лятото Батановци има своя красив празник – Вяра, Надежда и Любов, заедно с това, отново се събираме заедно, за да премерим колко е била богата реколтата ни през годината, колко сме пораснали, колко сме научили и колко големи са надеждите ни за по-нататък. Желая ви този празник да е добра равносметка, защото Батановци има с какво да се похвали. Имате и силите да направите повече“, заяви в словото си губернаторът на Перник.

Поздрав към всички, уважили празника на населеното място, поднесе кметът на населеното място Радослав Банчев.

„Щастлив съм, че на този хубав празник се събираме, за да отпразнуваме деня, в който Батановци е обявен за град. Батановци е селище с история, нека работим заедно за развитието му“, призова кметът и пожела на всички гости здраве, радост и късмет.

По традиция в празничния ден с грамота беше удостоен най-малкия гражданин на града – Кирил Кирчов. Отличие за гражданин, допринесъл за добрия облик на града, получиха Кирил Стоименов и Манол Мирчев. Празничната програма бе пъстра китка от песни и танци. Центърът на селото се превърна в огромна сцена, на която се извиха кръшни български хора с песните на народния славей Ива Давидова. Добро настроение се лееше отвсякъде, от подредените традиционни шарени сергии, балони и захарен памук.