Ръст на загиналите при пътни произшествия в Кюстендилско

От началото на годината до 31 октомври на територията на Кюстендилска област са станали 160 пътнотранспортни произшествия, от които 71 са тежки. При тях са загинали осем души, а 99 са били леко ранени. За същият период на миналата година са станали 271 произшествия, от които 75 – тежки. Загиналите са трима, а ранените – 96. Данните обобщи пред медиите началникът на отдел “Пътна полиция” към Областната дирекция на МВР – Кюстендил Радослав Боюклийски.

Произшествията през тази година са с 11 по-малко, тежките – с четири по-малко, но жертвите са с пет повече. Седем от тях са от две тежки катастрофи, на пътя Дупница – Самоков и на пътя Кюстендил – Дупница, обобщиха от “Пътна полиция”.
От 1-ви до 7 ноември в сервиза на Съюза на българските автомобилисти (СБА) в Кюстендил всеки може да провери безплатно техническото състояние на автомобила си, каза Валентин Микев – председател на СБА в Кюстендил. Инициативата е по повод предстоящата акция “Зима”, която започва на 1 ноември и ще продължи до края на месеца. Партньори на “Пътна полиция” в нея са СБА и Българският Червен кръст.