Рязък скок на закуски и тестени изделия в Дупница

Кирил Георгиев
  • Георги от „Горна махала”: Всичко се увеличи! Къде са тези регулатори, къде е държавата?

  •  Цените се вдигат ежедневно, ток и продукти поскъпват, категоричен е собственикът на пицария Кирил Георгиев

 

Поскъпването на тока вдигна цените на основните продукти, което на свой ред оскъпи най-продаваните закуски в пекарни и заведения за бързо хранене.
Проверка на „Вяра” показа, че увеличението на цените не е подминало и Дупница. В различните закусвални – както в центъра, така и в кварталите, цените варират, но навсякъде се забелязва увеличение.
На много места в града баницата със сирене вече стигна до цена от 1,70 лв. Тутманикът може да се купи за 1,60 лв., докато кренвиршката е 1,80 лева. Толкова струват и закуските с топено сирене и с шунка.
„Всеки ден цените на продуктите в складовете се вдигат. Може да е с една, две или три стотинки, но всеки Божи ден цената скача. Токът се вдигна неимоверно много. Това не е нормално, при положение че продаваме ток на Гърция и те плащат минимални цени, а ние тук плащаме все по-големи суми.

Ценоразписът на една от баничарниците в Дупница

Само през последния месец съм платил 400 лева отгоре за ток. Преди плащах по 600 лева за електроенергия, а сега платих 1000 лева. Това няма как да не се отрази на цените. Вдигнах цената на всяка един вид пица с по 20 стотинки. Хората негодуват, като разберат новата цена. Но виждат, че млякото в магазина беше 1,80 лв., а сега вече е 2 лева. Не знам вече накъде върви тази държава. Много хора вече избягаха в чужбина и предполагам, че още много ще ги последват. Всеки ден цените са нови, няма как и закуските да не се вдигнат”, каза пред „Вяра” собственикът на пицария с дългогодишен опит в бранша Кирил Георгиев.
В квартал „Горна махала” в близост до една баничарница Георги изрази своето недоволство от увеличението на закуските.
„Страшно е накъде са тръгнали цените. Вижте, че всичко поскъпва – токът, сметките, храните. Ето, доскоро една баничка беше с 30-40 стотинки по-евтина, а сега и те скочиха. Пиците, те също скочиха. Тутманици и други закуски – през ден са с нова и по-висока цена. Разбирам ги баничарите. И те са хора, и те трябва да хранят семейства. Но никой не следи за тези цени. Къде са тези регулатори, къде е държавата. Навсякъде е тотална какафония. С жена ми вкъщи си говорим, че май няма нещо, което през последния месец да не се е увеличило, дори и с малко. Как пък едно нещо в тази наша държава не поевтиня?”, каза гневният Георги.

Димитър ИКОНОМОВ