Сакскобургготски: Колко би било грозно да ме принудят към второ изгнание

Симеон Сакскобургготски

Хората, които са се заели да ме тормозят по този систематичен начин, може би не знаят как сме били възпитавани, заяви бившият премиер

 

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски заяви, че след решението на Софийския градски съд за двореца „Врана” вече се чувства омерзен. Така отговори той на въпрос на bTV ще има ли все пак споразумение по темата с царските имоти. На първа инстанция СГС реши, че дворецът „Врана” е собственост на държавата, а не на Сакскобургготски.

„Има един момент, в който си мислих колко би било грозно да ме принудят, и то при една демократична България, към второ изгнание. Не очаквах и сега си мислех колко години – 75 вече, смея да кажа, че съм полагал усилия да поддържаме и духа, и всичко на българщината в чужбина по време на изгнанието”, подчерта бившият премиер.

„Частната собственост е нещо, което е неприкосновено, първо. Второ, хората, които са се заели да ме тормозят по този систематичен начин, може би не знаят как сме били възпитавани, родителите ми и дедите ми въобще”, допълни Сакскобургготски. Още в  началото на септември адвокатите на царското семейство ще внесат жалбата срещу това съдебно решение в Апелативния съд в София. В Рилския манастир Сакскобургготски присъства на панихида по повод 75-ата годишнина от кончината на цар Борис III. Той заяви, че и до ден-днешен не е направено нищо, за да се установи къде са мощите на Негово Величество цар Борис III и обяснението за това според него е липсата на историческа памет и интерес.

 

 

 

 

 

btvnovinite.bg