Самоковец шофира с 2.05 промила, 18-годишен от Драгушиново подкара БМВ дрогиран

 

dreger 2 jpgДрогирани и пияни шофьори се оказаха с белезници през почивните дни в Самоков. В курорта Боровец автопатрул на РУ – Самоков проверил лек автомобил БМВ. 18-годишният П.Д. от с. Драгушиново бил тестван за употреба на наркотични и упойващи вещества и задържан за срок до 24 часа, след като уредът отчел наличие на тетрахидроканабинол в слюнката му. Нарушителят отказал да даде кръвна проба и срещу него е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.3 от НК.

Няколко часа по-рано в ареста на РУ – Самоков попаднал и шофьор в нетрезво състояние. При проверка на товарен автомобил „Фолксваген Кади“ униформените изпробвали водача с дрегер, който отчел 2.05 промила алкохол. 42-годишният С.С. от Самоков е задържан за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

Около 2.35 часа в съботната нощ в полезрението на самоковските полицаи попаднал още един дрогиран шофьор, управлявал лек автомобил БМВ. След като драг чекът, с който го изпробвали, отчел наличие на тетрахидроканабинол и амфетамин, 21-годишният Д.Ф. от Самоков бил задържан за полицейска заповед за 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.3 от НК.