Самоковските баскетболисти на крачка от Купата на Плевен, Николай Георгиев с контузия

Самоковските баскетболисти от „Рилски спортист” загуби финала в приятелския турнир за Купата на Плевен. Самоковци допуснаха обрат в последната четвърт и загубиха двубоя с крайното 79:76. Лошата новина от този мач обаче е контузията, която получи играчът на Рилецо Николай Георгиев.
Иначе двубоят започна добре за Рилецо, които спечелиха първата четвъртина с 1 точка.
Още във встъпителните минути на втората четвърт обаче се стигна до размяна на лидерството, а почивката дойде при 42:42.
При подновяването на играта тимът ни успя да поведе с двуцифрен аванс, но балканци се върнаха в срещата с няколко добри атаки и така третата част завърши с преднина от 4 точки в полза на „Рилски спортист”.
В последната четвърт обаче тимът от Ботевград заздрави защитата и докара нещата до равенство. Гонитбата излезе на преден план, а равенството често бе изписвано на таблото. Така се стигна до последните две минути, когато Маркс изведе „Балкан” с 2 точки напред от наказателната линия. Портър намали само до точка при оставащи 28 секунди, но последваха нови два точни наказателни удара на Маркс при оставащи 11 секунди до края. В тях Мирослав Васов и Браун изпуснаха зад дъгата и така Купата на Плевен ще пътува за Ботевград.
Алихан Демир даде тон на „Балкан” с 21 точки, Дерик Маркс има 12. Крис Минков и Димитър Димитров нанизаха по 11, като вторият се отчете и с 8 борби. Николай Грозев вкара 10.
Брендън Браун отвърна за Рилски с 23 точки, Трей Портър добави 21, Алекс Симеонов има 13, Ей Джей Хес приключи с 10.