Самоковските баскетболисти спечелиха дербито с Балкан

Рилски спортист спечели дербито в НБЛ с Балкан Ботевград и почти сигурно си гарантира първото място в редовния сезон на шампионата. Баскетболистите от Самоков надиграха ботевградчани в интересен двубой завършил при крайното 82-77. Двубоят започна по най-добрия начин за самоковци, които за 10 минути игра успяха да поведе в резултата с 31- 24.

Във втората четвърт обаче сякаш се стигна до загуба на концентрация в редиците на Рилски, а гостите се възползваха от това и до полувремето стигнаха до обрат- 43- 48.
Още в началото на третата част обаче Рилски спортист показа зъби и със здрава игра в защита тимът стигна до обрат. Още по- впечатляващо бе това, че позволиха на съперника да отбележи само 3 точки, като те бяха вкарани в последната атака на четвъртината.

Преднината от 17 точки, постигната в третата четвърт сякаш успокои „Рилецо”, които направиха няколко прибързани и грешни отигравания. Това позволи на ботевградчани да регистрират серия от успешни нападения и да скъсят изоставането си до само 3 точки при оставаща 1 минута до края на срещата. Баскетболистите на Рилски спортист обаче не позволиха да се стигне до обрат след чудесно представяне в Защита и победата остана за Рилски.