Самоковци сигнализират: Общината праща хора от временната заетост да чистят двора на Тютюневия склад, лично зам.- кметът В. Сайменов ръководи работата

„Община Самоков хвърля ресурс за почистването на двора на Тютюневия склад, който е частна собственост”, сигнализираха самоковци. Бдителни граждани са забелязали, че в пространството оборка правят хора, ангажирани по програмите за временната заетост.

„Вече няколко дни се почиства дворът на бившия тютюнев склад в град Самоков, намиращ се в града до баскетболното игрище. Лично зам.- кметът Васил Сайменов ръководи работата.”, пишат читателите и питат: „Работещите на обекта хора от временната заетост ли са и ако да – има ли право общината да ги ангажира за пространства, които са собственост на частни фирми? „Тютюнева промишленост“ е доста богата фирма и би могла да си заплати за почистване. Защо за това се ползват хора, на които плаща държавата, за да вършат работа по улиците на Самоков? В селата липсват кадри и на селските кметове не се дават достатъчно бройки от временната заетост, а тези лица са насочени в частен обект, защо? Кой в Община Самоков спестява пари на Тютюнева промишленост? “ – питат самоковци.

В. „Вяра“ очаква официален отговор от общинска администрация в Самоков по зададените въпроси.