Самоков излъчи трима шампиони на държавното по ориентиране в Боровец

 

Дани Жаркова с две злата, Боян Софин и Петър Доганов над всички в щафетите

25-14-04-vasil1-petar-doganov-v-akcia-po-vreme-na

Петър Доганов в акция на републиканския шампионат

Спортен Самоков може да се гордее с трима държавни първенци по ски ориентиране! Това стана факт по време на националния шампионат край учебната база на НСА в курорта Боровец.

Състезателката на клуб “Соколец” Даниела Жаркова стана двукратна шампионка при жените над 45 г. (в спринта на 1,8 км и в дългата дистанция на 4 км). Жаркова дори имаше шанс за още едно първо място, но остана втора в средната дистанция на 2,8 км.

Боян Софин и Петър Доганов пък вдигнаха купата при щафетите, след като заедно със съотборника им в тима на “НСА-Сивен” Борис Йосифов изпревариха останалите претенденти. Двамата записаха и още няколко престижни класирания в елитния клас при мъжете. Доганов се нареди 4-ти и 8-и в спринта на 3,4 км и в средната дистанция на 6,1 км, докато Софин зае съответно седма и пета позиция, а в дългата дистанция на 10,3 км финишира осми.

Колекцията от медали за клуб “Соколец” бе попълнена и от трите бронзови отличия на Петър Бранков в трите дисциплини при мъжете над 35 години – спринт (2,3 км), средна (5 км) и дълга (6,7 км) дистанция.

Единственото състезание, което остана без самоковци на почетната стълбичка, бе в смесените щафети. Дуетът Петър Доганов и Веселина Зашева се нареди пети, Боян Софин и Стилияна Димова завършиха 9-и, а Петър Бранков и Даниела Жаркова останаха 16-и.

Организатор на спортната проява в полите на Рила бе Българската федерация по ориентиране, която бе осигурила отлични условия на състезателите в най-стария ни зимен ски център.