Самурай върти меч от Токио до Радомир в нов филм на Симеон Идакиев

Филм с работно заглавие “От Токио до Радомир” снима журналистът и пътешественик Симеон Идакиев. Това обяви самият той в Радомир, където в сряда беше на снимки.

Филмовата продукция пресъздава живота и делото на японски самурай, който е воювал в руски взвод по време на Руско-турската освободителна война.

Само със своя меч, без пушка или пистолет в ръка, самураят е всявал респект сред турската армия, а противниковите войници бягали панически, щом го видели. Той се обръщал към войниците, които командвал, с думите – “тъй като не говоря руски, заповеди няма да издавам, разчитайте повече на щиковете, а не на куршумите”, след което се втурвал безстрашно със самурайския меч в окопите на противниковите войски, разказа интересни подробности от живота на самурая Идакиев.

Във филма журналистът ще представи на зрителите и други любопитни подробности от живота на японския самурай, воювал у нас, който се издига до чин генерал-лейтанант в руската армия.

Освен любопитните детайли около японския самурай филмовата продукция ще съдържа и интересни факти за живота и делото на опълченците от Радомирско, участвали в боевете при Шипка, Шейново и Плевен.

По думите на Идакиев идеята е филмът да бъде излъчен по Военен телевизионен канал на 6 март.