Сандански тържествено отбеляза празника си с шествие и заря

  • С песните на Радостина Паньова се виха хора до късно вечерта

 

Празникът на град Сандански започна с молитва за здраве и празничен водосвет, отслужен от Неврокопския митрополит Серафим в манастира „Св. св. Козма и Дамян“. Всяка година стотици санданчани и гости на град Сандански се молят за здраве пред иконата на света Богородица и посядат на тревата, за да послушат фолклорната програма и да се насладят на празника.

Празничният ден продължи с шествие по главната улица „Македония“ от деца и младежи, които по-късно взеха участие в концерта на община Сандански „Децата на Сандански пеят и танцуват“. С много усмивки, емоция, красиви хореографии, костюми и музика и песни децата на града още веднъж показаха, че са най-голямото богатство на най-слънчевия град в България.

С емоционален поздрав кметът Кирил Котев поздрави своите съграждани и заяви, че ще продължи своите усилия в насока култура, образование, инфраструктура и спорт. До късна вечер певицата Радостина Паньова и Ансамбъл „Македонци“ веселиха всички граждани и гости на най-слънчевия, топъл и гостоприемен град – Сандански, където се виха хора на площад „България“. Празничният ден завърши с тържествена заря.