Санданчани: Гласувахме за Яне Янев, а той не се вясва в Общинския съвет, ще го изключат ли, или сам се е отказал

 

Янев: Исках да присъствам, но нямаше начин да дойда, много съм ангажиран

Петър Иванов от Сандански: Оправданието е в стила „исках да гласувам, но нямах желание”

14-01-05 яне
Яне Янев

Лидерът на РЗС Яне Янев абдикира от функциите си на общински съветник в ОбС – Сандански, и регистрира поредното си отсъствие от заседание. „Не е ли редно председателят Георги Синански да прекрати правомощията му?”, питаха санданчани на редакционните телефони. Те се чувстват излъгани, тъй като са подкрепили Янев на местния вот. Известно е, че при три последователни отсъствия от заседания и при 5 общо за годината без уважителна причина ОбС шефът има правото да прекрати правомощията на провинилите се.

Иначе Янев с извини за отсъствието си с дежурното „неотложни дела в София”, разбра екип на „Вяра”. Пред „Вяра” той коментира, че въпреки желанието си да присъства на заседание на Общинския съвет в града, не могъл да се освободи, тъй като бил претрупан от ангажименти и задачи. „Исках да присъствам, но нямаше начин да дойда, тъй като бях ангажиран и отрупан със задачи. На миналата сесия се получи същото, пак не дойдох, но това беше заради факта, че тя съвпадна с последния работен ден на Министерския съвет. По никакъв начин не е бойкот от моя страна спрямо ОбС в Сандански или колегите ми”, конкретизира Яне Янев. На въпроса дали не се притеснява от санкции от страна на председателя на местния парламент в курортната община Георги Синански за неприсъствие Яне Янев бе категоричен: „Когато отсъствието е официално и е съгласно изискванията на чл. 30, ал. 4 и т. 5 от ЗМСА, няма санкции. Пак казвам, аз не съм отсъствал произволно, отсъствал съм по наложителни причини. До момента никога не съм имал произволни отсъствия”, заключи Яне Янев. Председателят на ОбС в Сандански Георги Синански не се нае да коментира липсата на лидера на РЗС в града. Той бе лаконичен, че работи с умни и дейни хора, които сами преценяват по какви причини да отсъстват от заседанията.

Съгражданинът му Петър Иванов го контрираха: „Оправданието му прилича на крилатото изказване на ром в деня на вота: „Исках да гласувам, но нямах желание”.

Очаквайте още подробности в печатното издание