Санират 5 блока и пожарната в Самоков

Кметът Владимир Георгиев подписа договори с управляващия орган на оперативна програма “Региони в растеж” за финансиране на два от проектите за внедряване на мерки за енергийна ефективностс, които Община Самоков кандидатства.
Изпълнението на проектите предвижда поставяне на топлоизолация и подмяна на дограмата в пет многофамилни сгради и една обществена. По първият проект ще бъдат внедрени мерки за енергийна ефективност в блок 10 и блок 14 в кв. „Самоково”. В този проект е и ремонтът на сградата на Пожарната в Самоков. С ремонтът на пожарната значително ще бъде подобрене енергийната ефективност и условията за труд на служителите. Припомняме, че преди месец там се направи помещение за фитнеси ремонт на пожарната кула. Преди години със собствени средства Община Самоков изгради гаражи за новите автомобили, отпуснати по линия на МВР на пожарната.
Вторият проект включва бл. 14 в кв. „Възраждане” и блоковете 18-ти и 36-ти в кв. „Самоково”.
Останалите проекти, с които Община Самоков кандидатства за енергийна ефективност, остават в резерва и ако останат средства, ще бъдат финансирани.
След подписване на договорите, предстои обявяване на обществена поръчка за избор на изпълнители. Строително-ремонтните дейности ще започнат след приключване на процедурите.