Санираха базата на БЧК в Боровец, Пламен Божков: Последният ремонт на сградата бе правен през 2003 г.

Приключи ремонтът на базата на БЧК в Боровец, в която се помещават Националният учебен център и Планинската спасителна служба към БЧК.

„Доволни сме, защото планираните дейности приключиха в срок, преди началото на сезона”, коментира управителят на НУЦ на БЧК по планинско спасяване в Боровец Пламен Божков.

Това, което служителите на фирмата изпълнител успяха да направят за кратко време, е ремонт на покрива, както и цялостно саниране на сградата. Старата дограма е подменена с троен стъклопакет. Изолация и врати с автоматично затваряне са поставени върху гаражните клетки, в които се съхранява наличната техника. Очакванията са бързият и по-лесен достъп до нея да скъси времето за реакция и улесни значително работата на служителите. Обновени са терасите и парапетите. При наличие на свободни стаи и помещения в сградата те могат да се ползват от служители на БЧК, Планинската спасителна служба и техните семейства на минимални цени.

Управителят Пламен Божков съобщи още, че последният ремонт на сградата на БЧК в курорта е правен през 2002/2003 година и нов такъв е бил повече от наложителен.

Към базата има медицински център, който се отдава под наем. През пролетта предстои изграждането на нов такъв със заседателни зали, в които да се провеждат курсовете на БЧК. Освен на Боровец подобни бази на БЧК има в Лозен и Созопол. Едно от безспорните предимства на сградата, разположена в най-стария български зимен курорт, е местоположението и близостта до ски пистите.