Сапарева баня потъна в траур

svesht

Ден на траур в Сапарева баня обяви в четвъртък кметът на курортния град Калин Гелев. Той и целият екип на общинска администрация изразиха своите най-искрени и най-дълбоки съболезнования към родителите и близките на загиналите деца – Данислав Ивайлов Кюркчиев и Венцислав Ивайлов Стоилов. Двамата загинаха при тежка катастрофа на територията на община Сапарева баня.
“Трагедията и загубата е огромна! Поклон пред паметта им!”, пише на официалния сайт на кметството.

Жители на Сапарева баня пък излязоха с призив към хотелиери и собственици на къщи за гости в курортния град да преустановят временно шумните тържества, в знак на съпричастност към семействата на загиналите при тежкия пътен инцидент. Потребители на социалната група “Забелязано в Сапарева баня” приканват ресторантьори и гостите на града да прояват съпричастност към скръбта на хората в малкото планинско градче. Повод за апела е пускането на празнична заря, при отбелязването на празнични събития от страна на гостуващи в града. Местните жители се надяват, да бъде проявено разбиране и солидарност към трагедията на семействата и близките на загиналите.

“Призивът ми към всички хора е да бъдат по-внимателни на пътя, да се кара разумно, за да няма никога повече подобни тежки инциденти със загуба на човешки животи”, апелира кметът на Сапарева баня Калин Гелев.