Сашка Васева се бори за живота си! Певицата с тежка диагноза и спешна нужда от лечение

Дупнишката мадона – певицата Сашка Васева се нуждае от спешна операция. Преди около месец й поставят тежка диагноза – тумор в мозъка.

В момента певицата се намира в Мюнхен, Германия. Появиха се и публикации в мрежата, според които Сашка Васева има нужда от средства за лечението си.

Оказва се обаче това е измама. Това потвърди и съпругът й Христо Бакърджиев в интервю за Нова тв.

Състоянието й е проблематично, налага се спешна операция заради тумора, който е близо до очите й, разказа бизнесменът. По думите му Сашка се чувства зле, но се държи психически и има вяра и воля за пълно оздравяване. „Всеки ден ходим в болницата, където й се правят изследвания, вливания, трансфузии. Операцията трябва да бъде направена възможно най-скоро. Дори онзи ден лекарите искаха веднага да съберат екип, който да я извърши. Туморът притиска нерви, които са жизнено важни за съществуването й“.

Бакърджиев каза още, че причината да се стигне дотук е поставената преди време погрешна диагноза „атрофия на зрителен нерв“. „Ако не беше тази грешка, би могло да се помогне навреме и сега тя щеше да бъде човекът, който познаваме – жизнена, отдадена на семейството, на музиката и на феновете си“, категоричен е той.

Според него най-големият й стимул да се бори за живота си е любовта към музиката и феновете й. За нея това е най-голямото желание, да може да пее – за това е родена, има талант, и може би оттам черпи силите са издържи на всичко това, смята той.

Бизнесменът коментира и информацията, появила се в различни медии, че се събират средства за операцията на Сашка Васева. „Държа да заявя, че не сме обявявали никакви банкови сметки или каквото и да е в тази насока. Опитваме се да се справим сами както много други хора в България. Приятели и познати, които искат да помогнат ми се обаждат да питат дали е вярна тази или онази банкова сметка, която за мен е напълно непозната. Вие си направете изводите. Нещо не е наред“, каза Христо Бакърджиев.

Той сподели, че е научил за диагнозата на Сашка преди по-малко от месец.  „Оттогава нещата се случват много бързо. Времето лети като на филмова лента. Още не сме на себе си. Всеки момент може да се случи най-лошото“.

По думите му операцията би могла да се извърши и в България, където също има прекрасни неврохирурзи. Но следоперационния период е „направо трагичен, защото условията са абсолютно неприемливи“. Затова семейството е решило, че животоспасяващата интервенция трябва да бъде направена в Германия.

Според него лекарите дават различни прогнози за възстановяването на Васева, в случай, че операцията мине успешно. „От три четири месеца до година две. Това е Божа работа“.

По време на интервюто за Нова тв, в стаята при бизнесмена беше самата Сашка Васева, която обаче не бе в състояние да говори. Бакърджиев я запита какво ще каже на феновете си, на което тя отговори: „Ще им кажа, че ги обичам“.