Светкавица победи трудно, но заслужено Перун (Кресна) с 4:3

Ташко СУЛЬОТОВ
На терена в село Митиново, община Петрич, в мач от 11-и кръг на ОАГ Струма се срещнаха отборите на местния Светкавица и Перун 1978 от град Кресна. Срещата започна с пропуски на Живко Иванов и Ангел Гацев от отбора на домакините. В 19-та минута след изпълнен корнер от гостуващия тим в наказателното поле на местните най-съобразителен се оказа Митко Лютков, който простреля стража на Светкавица за 0:1. Футболистите на домакините тръгнаха да изравняват резултата и се оголиха отзад. При нова контраатака на кресненци, Александър Спасов увеличи предимството им – 0:2. При този резултат приключи първата част на срещата.

През втората част в тима от Митиново се появиха Виктор Тодоров и Трайчо Тасков и така играта се оживи. При атака на домакините в 47-ма минута техничният Трайчо Тасков много умело пое топката по десния фланг, центрира я в стил Меси и Виктор Тодоров с глава простреля вратаря на Перун за 1:2. В 50-та минута главният съдия на срещата Христо Кесаров показа червен картон на капитана на гостите Дани Марков и отборът им остана с човек по-малко на терена. Атаките на Светкавица се редяха една след друга пред вратата на противниковия отбор. При една от тях след центриране отляво в наказателното поле на Перун Живко Иванов с глава изравни резултата за 2:2.

Перун 1978

Явно футболистите на Перун не бяха съгласни с резултата и бързо върнаха едно попадение чрез Александър Спасов в 80-та минута. Тогава при образцова атака на Перун, Спасов след самостоятелен пробив изпрати топката неспасяемо в мрежата на Светкавица за 2:3. В последните минути на мача играта се водеше пред наказателното поле на гостите. В 84-та минута Петър Илиев центрира отляво в наказателното поле на Перун и там Живко Иванов с глава изравни резултата – 3:3. В самия край на срещата Антон Алексов насочи топката в наказателното поле на кресненци, Живко Иванов я укроти с гърди и от воле отбеляза красиво попадение във вратата на гостите за 4:3.
От треньорския щаб на Светкавица Митиново споделиха, че победата им е напълно заслужена, защото футболистите, които са взели участие в този двубой, са показали характер, пълно раздаване на терена и хъс за победа. Неприятният момент за отбора на домакините е лошата контузия на Ангел Гацев, който ще отсъства дълго време заради разкъсан мускул на крака.