Сговорна дружина изчисти Самуилово от снега и леда

Жители на петричкото село Самуилово се вдигнаха на крак, за да почистят снега. На призива на кмета Кирил Стоянов откликнаха млади и стари. Акцията бе организирана в групата на селото във вайбър.

Тежки машини плъзнаха по заснежените улици и за нула време изринаха снега и леда. Техниката не е общинска, а собственост на местни хора. От общината в Петрич обаче удариха рамо с материали за опесъчаването.

Начело на екип от 4-ма доброволци, кметът Стоянов се зае да рине сняг от стълби и тротоари, спирки, детски площадки и пейки. Той бе категоричен, че управниците са длъжни първи да дават пример. Малко сме, но работим като за десетима, заявиха и неговите помощници. Ентусиазмът им увлече още самуиловци, които се втурнаха да чистят пред къщите си. В края на деня селото бе само за снимка – проходимо и приветливо, въпреки ниските температури.

По-късно Кирил Стоянов обиколи селата в Подгорието заедно с кмета на община Петрич Димитър Бръчков. Двамата провериха каква е ситуацията в населените места до с. Габрене включително. „Г-н Бръчков е може би единственият кмет в България, който при усложнена зимна обстановка всяка една вечер обикаля селата в общината. В Подгорския район го придружавам аз“, разкри Стоянов.