Селекционерът Пламен Константинов: Цветан Соколов може да пропусне световното първенство (видео)

 

Звездата на националния отбор по волейбол Цветан Соколов може да пропусне мачовете в Лигата на нациите и световното първенство поради контузия. Това съобщи селекционерът Пламен Константинов преди днешната открита тренировка на трикольорите.

Константинов заяви, че пред Соколов има няколко варианта. Първият е диагоналът да играе в първите турнири от Лигата на нациите, втората е да бъде запазен за световното първенство, а третата е да се подложи на операция и да пропусне сезона с националния отбор.

Цветан Соколов се прибира в България следващата седмица и тогава ще се вземе най-доброто решение.

“Ако няма да мога да разчитам на Соколов на поста диагонал, има на кого да се доверя. Боян Йорданов е тук. Николай Учиков също ще се присъедини към отбора. Най-важно е здравето на играчите ни”, каза Пламен Константинов.

“Публиката в София и Варна ще види най-добрите отбори в света по време на турнирите от Лигата на нациите. Така че шоуто е гарантирано”, каза още Пламен Константинов.

Въпреки че основното събитие за годината е световното първенство, на което България е домакин заедно с Италия, нашият тим ще търси максимално добро представяне и в Лигата на нациите.

“Ние сме една от трите държави, която взе два домакински турнира в Лигата на нациите. В тях ще бъдат най-силните отбори в световния волейбол в момента. Лигата е добър трамплин. Всеки, който се изяви добре, има възможност за по-добри договори, отварят се врати в чужбина. Надявам се, извън травмите, тези, които са здрави, да покажат най-доброто”, каза още Константинов.

 Цялото интервю с Пламен Константинов вижте във видеото: