Септември(Симитли) загуби с 1:4 от северномакедонци

 

В Струмица ни посрещнаха приятелски, заяви изп.-директор Пламен Скендерски след мача с Беласица

Със загуба от 4:1 завърши контролната среща  на футболистите от Септември (Симитли) срещу отбора на Беласица (Струмица) от Република Северна Македония.

Първото полувреме на играта премина с пълен териториален превес от отбора на ФК Септември (Симитли), с 2 изпуснати положения още в самото начало на футболната среща на Юлиян Попев и Димитър Митев. В следващите минути мачът бе равностоен, с игра, водена в центъра на терена. В първите 45 минути отборът стартира със следния състав: Марковски, Великов, Сандев, Митев, Михайлов, Попев, Хаджиниколов, Благов, Траянов, Спасов и Златинов.

През второто полувреме вратата на септемврийци бе поета от Топалов, направени бяха и няколко смени. В игра влезнаха Топузов, Иванов, Николов, Камишев, Малиновски, Чавдаров, Весков и Лулейски.

Попадението за отбора на Септември бе дело на Иван Иванов-Папен в 61-та минута. Головете за победителите отбелязаха Лимунович/2/,Петров и Коцев.

Следващата контролна среща на отбора на Септември ще бъде в петък или събота срещу Марек, като допълнително ще се уточнят окончателно денят, теренът и часът за игра.

Въпреки сложните политически отношения в момента между България и Република Северна Македония, двата отбора показаха, че спортът е над политиката.

„Посрещнаха ни много приятелски в Струмица, което отношение се пренесе и на терена по време на мача. Обещахме си да продължат добрите отношения и за в бъдеще. Срещата се игра на много добре подготвен терен. Първото полувреме стояхме по-добре, второто беше равностойно, но ние дадохме шанс на по-младите футболисти, което се отрази на качеството на играта”, сподели изпълнителният директор на ФК Септември(Симитли) Пламен Скендерски.

Ташко СУЛЬОТОВ