Септември (Симитли) надви Надежда в Доброславци

Ташко СУЛЬОТОВ
На стадион „Доброславци“ в мач от 17-и кръг за първенството на ЮЗ Трета лига, група Б, се срещнаха отборите на местния Надежда и Септември (Симитли).
Този мач беше от особено важно значение за отбора на гостите, които само при победа запазваха шансовете си за класиране в петицата в таблицата. През първата част на срещата до отбелязване на попадение не се стигна.

След почивката наставникът на симитличани Стефан Гошев извърши смени, като вкара в игра Милев Войнов и Владислав Златинов. И двамата се отчетоха по достоен начин за оказаното доверие. В 62-ра минута пръв откри резултата Стилиян Симеонов за 1:0. Това повеждане беше изненадващо на база показаната игра на терена. В 64-та минута резервата Милен Войнов при бърза контраатака на Септември възстанови равенството за 1:1. В 77-ма минута след центриране отдясно в наказателното поле на домакините Владислав Златинов майсторски изпрати топката в мрежата на Мариан Тричков за 1:2. До края на срещата по-добрият отбор на терена бе този на гостите, но до ново попадение не се стигна.

След мача старши треньорът на Септември Стефан Гошев сподели следното: „Изцяло доминиране на Септември по време на мача през цялото игрово време. Тази седмица коментирахме как не трябва да допускаме грешка в защитата, но днес това стана. Груба игрална грешка и Надежда (Доброславци) отбелязаха гол, което беше много нелогично и неочаквано на фона на показаното от нас. Но въпреки това най-хубавото беше, че нашият отбор реагира много бързо и след минути изравнихме резултата и се върнахме в играта. След което беше въпрос на време да отбележм втори гол и да решим мача. Благодаря на момчетата за старанието, представиха се много добре срещу противника, както знаем, Надежда са на последно място във временното класиране, но това само заблуждава, мачът не беше от най-леките”.