Септември (Симитли) победи Пирин (ГД) след дузпи

Очаква отбора на Вихрен на 10 август

Ташко СУЛЬОТОВ

Септември (Симитли) победи Пирин (Гоце Делчев) с 8:7 след изпълнение на дузпи в среща от първия предварителен кръг на турнира за купата на България. В редовното време двата отбора не си вкараха попадение, а при дузпите домакините пропуснаха една, а неврокопчани – две дузпи. Любопитното е, че пропуски направиха от бялата точка двама от най-опитните на терена – Николай Хаджиниколов-Хаджи и Джейхан Зайденов.
Двата отбора изнесоха много здрав двубой на осветление пред немалко зрители на стадиона в Симитли. Страхотен мач за вратаря на Пирин Любомир Георгиев. Той направи куп спасявания, като след час игра отрази и дузпа, бита от ветерана Владислав Златинов. По ирония на съдбата Георгиев дойде в Гоце Делчев именно от Септември Симитли. Иначе е юноша на Пирин (Благоевград).
Срещата бе и официален дебют за новия наставник на Септември Стефан Гошев. Във втория предварителен кръг за купата отборът от Симитли отново ще бъде домакин по волята на жребия – този път на Вихрен (Сандански).
„Мачът беше равностоен. Отборът ни имаше леко предимство в отделни моменти и създаде повече голови положения, но не успяхме да ги реализираме. За грубо поваляне в наказателното поле на Николай Хаджиниколов-Хаджи беше отсъдена дузпа в наша полза, която Влади Златинов не успя да реализира, защото насочената от него топка в долния десен ъгъл беше избита по блестящ начин от вратаря на гостите Любомир Георгиев. Следващият ни мач ще бъде на 10 август от 20 часа на електрическо осветление на градския стадион в Симитли срещу Вихрен. Нагласата ни е да побеждаваме и се класираме колкото може по-напред по пътя за Купа България“, сподели Стефан Гошев – старши треньор на Септември (Симитли).