Серийното Bugatti Bolide изглежда като излязло от видеоигра

През 2021 година Bugatti показа първите снимки на Bolide, като тогава много от хората сметнаха, че френската компания няма да пусне колата в серийно производство, въпреки обещанията за това. Две години по-късно, Bugatti разпространи нови снимки на Bolide, които показват готовия сериен модел по време на тестове. Кадрите са едва два на брой и поне на пръв поглед няма големи промени спрямо колите, които видяхме през 2021 година.

Минимални разлики могат да бъдат забелязани в задния спойлер, предните въздуховоди, както и въздуховода на тавана. Въпреки това, колата запазва футуристичния и агресивен дизайн, а също така запазва и цената си от 4 милиона евро. Припомняме, че от модела ще бъдат направени само 40 екземпляра, които вече са разпродадени.

Въпреки, че е базирано върху Chiron, Bolide има разлики с него и от Bugatti признават, че са променили окачването, трансмисията и охладителната система на колата. Все пак двигателят остава добре познатият 8.0-литров агрегат с четири турбини и 1600 конски сили. От компанията казват, че този модел е нов за компанията, тъй като никога до момента подобен мощен двигател не е комбиниран с ултра леко купе с такива нива на представяне./ fakti.bg