Силвия Вельова №1 на състезанието по майсторско управление на лек автомобил в Долна баня, кметът Владимир Джамбазов аплодира участничките

Зам.-кметът инж. Красимир Тодоров бе главен съдия, съпругът на ОбС шефката Кирил Драганов сготви скумрия и картофи

С 1 минута 43 секунди и 74 стотни Силвия Вельова се класира първа на традиционното дамско състезание по майсторско управление на лек автомобил „Благовещение 2017“ в Долна баня.

То бе организирано от общината в лицето на кмета Владимир Джамбазов и бе под патронажа на председателката на Общинския съвет Лиляна Драганова, която откри надпреварата и пожела на участничките безаварийно шофиране по трасето и успешно изпълнение на отделните елементи.

Втора остана Цветанка Сестримска с време от 1 минута 44 секунди и 31 стотни и трета в класирането остана Ангелина Троянска с 2 минути 29 секунди и 49 стотни. В автомобилната надпревара взеха участие и Ангелина Заркова, Милена Апостолова, Светлана Бояджиева и Елена Николова, но техните времена бяха далеч зад призьорките. В дамското рали взеха участие общо седем състезателки, които мериха сили с личните си автомобили по специално подреденото трасе от заместник-кмета на общината инж. Красимир Тодоров – главен съдия на състезанието, като му помагаха отново екип от съдии, служители от общинската администрация.

Трасето, подредено на паркинга на спортия комплекс, включваше изпълнението на общо осем елемента. Един от тях по традиция бе дамите, спирайки на знак „Стоп“ и получавайки червило, да се разкрасят за финала на надпреварата.

Победителките и всички участнички в дамското рали бяха наградени от председателката на Общинския съвет Лиляна Драганова с грамоти, парични и предметни награди.

С интерес и голямо внимание и тазгодишното дамско състезание проследи долнобанският градоначалник Владимир Джамбазов в компанията на общински съветници, служители от общинската администрация и десетки зрители.

По традиция на финала на автомобилното рали всички се почерпиха с печена скумрия и картофена салата, специално приготвени за участничките в надпреварата, организаторите и зрителите, специално приготвени от главния готвач Кирил Драганов – съпруг на председателката на Общинския съвет в рилския град и неговите колежки от кухнята на Домашния социален патронаж. Водосвет за здраве отслужи енорийският свещеник ставрофорен иконом Пламен Димитров.