Синът на топ счетоводителката на Дупница Иванка Терзийска – Станислав, подрежда архива на Рилския манастир

 

04-24-02-p1190036-copy
Станислав и Ваня Терзийски

По-големият син на шефката на финансовата къща на община Дупница Ваня Терзийска – Станислав, е назначен като деловодител при игумена на Рилския манастир дядо Евлогий. Това съобщиха дупничани, видели Станислав Терзийски да се разхожда по чардаците на манастира с папки.

„Това е най-пробивната жена. Дупка може да направи, но каквото е решила, ще го направи. Така е пробила и стените на Рилския манастир”, добавиха съгражданите й.

Известно е, че по-малкият син на Терзийска – Андрей, работи в община Дупница като орган по приходите. Той следи кой има задължения към общината под формата на данъци и такси и ги събира. Още при назначаването му преди повече от 4 години той е встъпил в длъжност със заплата, многократно по-висока отколкото на останалите служители. Майка му пък се радва на 1300 лв. месечна заплата със счетоводен отдел от около 15 души, които са с възнаграждения от около 500 лв., а обслужват счетоводно само около 7 училища в града.

За Ваня Терзийска пише столичният сайт „Сензация”. Те сочат Иванка Терзийска като лична касиерка на Галеви по времето на управлението на бившия кмет Атанас Янев. „Оказа се, че с подписа на Терзийска общинската хазна е олекнала с близо 20 млн. лв., които са били отпуснати на строителни фирми на Галеви за бутафорни строежи и ремонти”, пиша Senzacia.net.

Иванка Терзийска е най-дългогодишният служител на община Дупница. От зората на демокрация тя винаги е била главен счетоводител, но по времето на Братя Галеви главен счетоводител на общината беше Васил Попов. Тя стана шеф на счетоводната къща, която до скоро обслужваше всички училища и детски градини. На една от последните общински сесии кметът Методи Чимев внесе предложение и остави на Иванка Терзийска само няколко училища, които биха могли да се обслужват от трима счетоводители.