Склад се превърна в модерен физкултурен салон в Невестино

Официално бе открит новият физкултурен салон на ОУ „Христо Ботев“ в с. Невестино – дълго чакана придобивка, която ще радва ученици и учители.

С питка и мед бяха посрещнати гостите на събитието – Александър Пандурски, областен управител на Кюстендилска област, бивши учители и ученици, местни общественици, родители.

Директорът на училището Валери Стоилов с гордост разказа за уникалното съоръжение, което напълно съответства на потребностите на учениците и отговаря на всички изисквания за провеждане на учебните часове по физическо възпитание и спорт. Преди да стане този прекрасен физкултурен салон, помещението е било склад за стари и бракувани вещи. Целият колектив запретнал ръкави и след като е опразнено, започва ремонт със средства от бюджета на училището.

Към днешна дата физкултурният салон е с чисто нова износоустойчива настилка, шпакловани и боядисани стени, нови санитарни възли и нови енергоефективни осветителни тела.

Залата е оборудвана с фитнес уреди, има съоръжения за баскетбол и футбол.Изградени са съблекални за момичета и момчета, стая за преподавателя.

Като част от тържественото откриване, във физкултурния салон се проведе кратка литературно-музикална програма. Гостите станаха свидетели на петминутен баскетболен мач и футбол. За официалните лица имаше подготвен коктейл.