„Славата” победи „Септември” в Симитли с 1:0

Тръгвайки за лагер-сбора в петричкото село Коларово, футболистите на „Струмска слава” (Радомир) премериха сили със „Септември” в Симитли. Проверката беше крайно необходима за наставника на „Славата” Владимир Димитров, за да определи с кои футболисти ще продължи по-нататък. „Освободих седем футболисти, дошли на проби при нас. Останаха вратарят Цветомир Ставрев – рожба на ДЮШ на „Левски” (София), Николай Ганчев от „Марек”, Любомир Граминов от „Беласица”, Мартин Михайлов от ФК „Кюстендил” и завърналият се Александър Аспарухов от „Литекс”. Според мен селекцията е приключена, но ако се появи класен футболист, по-добър от нашите, тогава мога да кажа да. Колкото за мача в Симитли – не съм особено очарован от играта на нашите момчета. Все пак в този контролен мач не търсех резултат, пуснах в игра футболисти при две различни схеми. Спечелихме с гол на Борислав Николов в 52-рата минута при атака по левия фланг, сътворена от Димитър Георгиев, последва центриране на Димитър Буров и намиращият се на втора греда Борислав Николов с крак отклони за 0:1. Две чисти голови положения проигра Давид Калдерон. Има още много работа и се надявам всичко да изчистим по време на лагер-сбора в село Коларово. Тук условията са превъзходни. Предложиха ни отлично подготвен терен в с. Самуилово”, сподели Владимир Димитров – старши треньор на „Струмска слава” (Радомир).

От своя страна треньорският щаб на „Септември” пробва всички момчета срещу отбор от Втора лига. Като цяло момчетата на Иво Тренчев доминираха в първото полувреме на мача. Те създадоха няколко ситуации, които обаче не можаха да развият по правилния начин, за да направят точно попадение. Защитата на „Септември” почти не даде шанс на противниковия отбор да създаде нещо опасно, като стабилната защита е и едно от нещата, на които ще се държи най-много, сподели Тренчев.

Във втората част на срещата за „Септември” влязоха в игра следващите 11 момчета. При една-единствена атака гостите от Радомир успяха да вкарат гол, въпреки добрата реакция на домакините.

„С работа ще успеем. „Б” група е доста голяма конкуренция, силите в отборите са изравнени. Трябва да осъзнаем, че е необходимо да положим максимални усилия и концентрация, за да печелим. Продължаваме в същия дух – да работим и да се развиваме като отбор“, коментира след мача старши треньорът на „Септември” (Симитли) Иво Тренчев. На 1 юли „Септември” (Симитли) посреща на своя терен втородивизионния „Хебър” (Пазарджик).