„Славия” взе гейм на „Пирин” (Разлог) в София

 

24-13-02-slavia-pirinОтборът на „Пирин” (Разлог) победи „Славия” (София) с 3:1 (25:19, 27:25, 21:25, 25:14) в мач от 16-ия кръг на Суперлигата, изигран в зала “Панайот Пондалов”. Волейболистите от Пиринско стартираха силно, постигайки преднина от няколко точки, която запазиха до края на частта. Силният сервис и доброто посрещане подсигуриха спокойствие на гостите от Разлог, за да затворят частта с 25:19.

Във втория гейм ситуацията се обърна. „Славия” поведе в резултата и не позволи на класния състав на „Пирин” да намали разликата и да си върне доминацията. Преломният момент бе в последните минути, когато след няколко разигравания момчетата на Иван Дурев се върнаха в играта и успяха да спечелят с 27:25.

Третата част вкара интрига в срещата, след като в ключови моменти играчите на Северин Димитров поеха инициативата и затвориха с 25:20, за да намалят изоставането си.

Началото на последния, четвърти гейм показа равностойна игра. Впоследствие опитът на „Пирин” си каза думата и победата бе факт след 25:14.

Топ реализатор за „Пирин” стана Георги Елчинов с 18 точки, Костадин Гаджанов се разписа с 14. За „Славия” Илиян Преспов заби внушителните 26 точки, а Аспарух Аспарухов се отчете с 14.

 

Снимка:

„Славия” затрудни гостите от Разлог