След аутопсията: 10- годишното момче от Кюстендил починало от фатално притискане на кормилото на колелото по шията и причинило задушаването

 

Кризисна интервенция започват психолози, влизат спешно да работят със съучениците на нелепо загиналото дете

 

Краси Веселинова

 

10- годишният нелепо загинал четвъртокласник в Кюстендил е починал от асфикция, притискане на вратлето, след като кормилото на колелото го притиснало по шията и причинило задушаването. Това е заключението на лекарите извършили аутопсия на трупа на 10- годишното момче.

Както вече съобщихме в понеделник малко след 19. 30 часа то е отивало на частен урок по математика във фаталния блок 3А на квартал „Запад” в града, където живеела преподавателката му.  Детето се е качило в асансьора заедно с велосипеда си и трагедията се е случила.

Момчето е четвъртокласник в ОУ “Св.св. Кирил и Методий”. До средата на трети клас е бил ученик в ОУ “Проф. Марин Дринов”, след което майка му го е преместила. Тя която работи като застрахователен брокер, а бащата е един от собствениците на таксиметрова фирма в Кюстендил. Двамата имат и по- малка дъщеричка.

Семейството живее в къща малко над общинския плаж в града. До късния след обяд пред домът им се бяха събрали близки и приятели, които очакваха рожбата им да бъде докарана след аутопсията.

Началникът на Националната агенция по метрология генерал Кирил Войнов, който ръководи екипа, проверяващ изправността на асансьора, каза, че за инцидента е уведомен премиерът Бойко Борисов.

Междувременно стана ясно още, че утре сутринта в класа на загиналото момче влизат психолози, които ще работя с неговите съученици, които днес бяха разпуснати.

 

 

снимка

 

1 – къщата на почерненото семейство

2 – некролог