След дрона! Пускат и пеши патрули с кучета срещу вандалите в Благоевград

Хулиганските прояви в града взимат връх – заловиха двама при опит за кражба от изоставения аквапарк

Затягат мерките срещу вандалщината в Благоевград. След като преди ден стана ясно, че дрон ще патрулира срещу хулиганските прояви в града, на помощ се притече и полицията. Това стана веднага след поредния хулигански акт, при който обаче нарушителите са заловени на място.
Обект на интерес отново стана терена на аквапарка в областния център, а служители на Звено „Инспекторат“ хванаха извършителите на място, непосредствено преди да бъдат изнесени материали от затвореното съоръжение.
След извършване на регулярни проверки от страна на инспекторите към Общинска администрация е констатирано, че на място в аквапарка има подготвени материали за изнасяне, сред които врати, платна, каси за врати и други. След направен обстоен оглед дежурният екип от Звено „Инспекторат“ забелязва крадците и се обажда на телефон 112, в следствие на което пристигат служители на реда и арестуват двамата недобросъвестни граждани.
Това е поредно деяние в района на аква парка и „Бачиново“, отбелязаха в Благоевград.


Същевременно, между главен инспектор Красимир Уруджолов – началник на 01 РУ-Благоевград, главен инспектор Васил Петров – началник на 02 РУ-Благоевград, както и главен инспектор Антон Ковачев и старши експерт Елена Миразчийска от Звено „Инспекторат“ в Община Благоевград бе проведена поредна от регулярните срещи във връзка с вандалските прояви в областния център.
След обсъждане на възможните съвместни действия за решаване на проблема бе взето решение за засилени полицейски проверки в тъмната част на денонощието, като при необходимост между органите на реда и патрулиращите общински служители ще се осъществява незабавно взаимодействие с цел опазване на общинското имущество и установяване на лица, извършващи вандалски действия. За спокойствието на жителите и гостите на града и добрия обществен ред в парковете и градските градинки ще се осъществяват обходи от пеши патрул с полицейско куче. При констатирани вандалски прояви срещу извършителите ще бъдат предприети съответните административни или наказателни мерки, категорични са от полицията.
От началото на годината до момента, от полицейски служители на 01 и 02 РУ-Благоевград са установени 13 лица, извършили вандалски действия, а през изминалата нощ в опит да осъществят кражба на врати, платна, каси за врати и други вещи от аквапарка в града са задържани двама мъже.
ОДМВР-Благоевград призовава гражданите при забелязани нарушения на обществения ред и вандалски прояви да сигнализират незабавно на тел.112.