Home Общество След побоищата в Перник: Кметът предупреди, че хората могат и сами да...

След побоищата в Перник: Кметът предупреди, че хората могат и сами да потърсят възмездие

„Всички хора са вперили очите си в съда, ако той даде справедливостта, която очакват, градът ще се успокои, ще почувстват, че има сигурност и държавата е влязла в ролята си. Ако това не се случи, хората ще търсят справедливост, която може да се превърне във възмездие, което значи, че държавата се е разпаднала“. Това каза кметът на Перник Станислав Владимиров.

Припомняме ви, че напрежението в Перник ескалира след поредица побои, извършени от 18-годишния Васил Михайлов, който е син на зам.-окръжния прокурор Бисер Михайлов. “От няколко месеца се чува, че Васил Михайлов е по-буйно момче, но никой не знаеше за мащабите на неговата агресия”, каза още Станислав Владимиров по БТВ.

“Полицията е установила служителя, който е пострадал от 18-годишния Васил Михайлов и се надявам да си свършат работата. Държава, която е европейска, не може да позволи такъв тип поведение, особено към полицай. Странното е, че и той е мълчал”, добави кметът.

Той добави, че не е разговарял с бащата на момчето.

„Последния път, когато се видяхме с него, беше покрай голямата трагедия на магистрала „Струма“, мисля че той беше водещ прокурор тогава“, поясни Станислав Владимиров. Това момче е можело да стане един много добър спортист, ако е работено с него навреме, да носи медали, каза още той./ Trud

error: Хубав ден :)