След погрома! БФС наказа Берое със 7 пъти по-голяма глоба от Миньор

Заралии искат доживотно наказание на делегата на мача в Перник

 

Дисциплинарната комисия на БФС посече ПФК Берое с глоба от 5800 лв. заради спречкването между фенове на тима с тези на домакините от Миньор (Перник). При инцидента от 1/16-финалите на турнира за Купата на България пострадаха няколко фенове на “зелено-белите”. Впоследствие ултраси на Миньор нападнаха и автомобилите на гостуващите привърженици, нанасяйки щети на седем от тях. Най-тежката санкция за Берое е за изстреляна ракета от техния сектор – 4000 лв. за изстреляна ракета, 500 лв. за хвърлен предмет, 300 за факли и 1000 лв. за поведение на публиката.

Независимо от всички събития дисципът на БФС санкционира домакините от Перник с едва 825 лв.

В същото време стана ясно, че Берое (Стара Загора) ще поиска делегатът от двубоя за Купата на България срещу Миньор Владимир Андреев да бъде завинаги изхвърлен от футбола. Това обяви изпълнителният директор на заралии Стилиян Попчев с пост във Фейсбук:

„Ще входираме писмо до БФС с искане лицето Владимир Адрианов Андреев (делегат на футболната среща от 1/16 финал за Купа България) да бъде изваден завинаги от системата на футбола в България!!! Ще покажем факти и обстоятелства със снимков и видео материал, които явно не са описани в доклада за футболната среща. Действието (в случая бездействие) на това лице, стимулира футболното хулиганство. Такива хора са тумор за футбола и трябва да бъдат изкоренени. Решението на ДК на БФС, базирано на доклада на делегата, мога да го определя като цинизъм.”, написа Попчeв.

Решението на БФС даде крила на привържениците на чуковете. В града започна масово събиране на средства за подпомагане на любимия местен отбор. Това стана, след като секретарят на Община Перник Мартин Жлябинков обяви, че от кампанията на феновете за клуба за няколко месеца са събрани едва 300 лв. В групата на Миньорци във фейсбук вече се публикуват снимки на банкови сметки с дарения за черно-жълтите.