След скандала с ексдепутата Гамишев ГЕРБ в Гоце Делчев реди състава на новото общинско ръководство на 14 септември

На 14 септември ГЕРБ в Гоце Делчев ще реди състава на новото общинско ръководство, е решила Изпълнителната комисия на партията. Според устава на партията на конференцията ще бъдат предложени и гласувани новите ръководители, които ще встъпят в длъжност след одобрение и решение на Изпълнителната комисия на партията.

Както писа в. „Вяра”, единствено в община Гоце Делчев бе отложено провеждането на отчетно-изборната конференция заради неразбории в общинската структура.

На 18 юни на скандална среща с местния актив на ГЕРБ в Гоце Делчев в присъствието на заместник-председателя на партията Цветан Цветанов, областния лидер и депутата Даниела Савеклиева и другите народни представители от ГЕРБ в област Благоевград, Александър Мацурев, д-р Емил Тончев и Георги  Динев бе избрано временно ръководство. В състава му влязоха адвокат Костадинка Богданова, Иванка Харизанова, Кръстю Ласков, Георги Найденов, Николай Джингаров и инж. Ангел Тунчев. Те трябваше да подготвят провеждането на отчетно- изборна конференция. Очаква се новият председател и част от ръководството на ГЕРБ-Гоце Делчев да бъдат от членовете на временното ръководство.

Структурата на ГЕРБ в Гоце Делчев остана без ръководен орган веднага след свалянето на имунитета и отстраняването от парламентарната група на ГЕРБ като депутат на бившия вече председател на гоцеделчевската общинска структура Димитър Гамишев, срещу когото се водят съдебни дела.