Сливнишки герой надигра тотално третия отбор на ЦСКА 1948

На стадион НСА в столицата отборът на Сливнишки герой надигра тотално третия отбор на ЦСКА 1948 като гост с 3:1.

В 9-та минута Йордан Тодоров проби отдясно и от движение обстреля вратаря на домакините Николай Горанов, който изби топката и в добавката Асен Георгиев откри за 0:1. Две минути по-късно Димитър Панталеев бе изведен пред наказателното поле на армейците, и  насоченият удар бе превърнат в гол за 0:2. В 20-та минута Николай Маринов отляво изведе Атанас  Няголов и той майсторски прати топката в долния ляв ъгъл на вратаря Николай Горанов за 0:3. На два пъти и гредите помогнаха на домакините след удари на Йордан Попов и Василийе Милованович.

Втората част на срещата също премина при териториален превес на отбора на Сливнишки герой. Непростими пропуски на четири пъти направиха Димитър Панталеев, Йордан попов, Йордан Тодоров и Марио Петров. В 74-та минута столичните футболисти успяха да намалят резултата на 1:3. До края на срещата натискът на играчите от Сливница не донесе отбелязване на ново попадение.

„Изиграхме най-добрия си мач от началото на есенния дял на първенството. Владеехме повече топката на терена, изграждахме много интересни и разнообразни атаки, но успяхме да отбележим само три гола. Вече пуснахме футболистите в почивка до 5 януари 2023 година”, сподели Петър Малинов от треньорския щаб на Сливнишки герой.

Футболистите от Сливница посветиха победата си над третия отбор на ЦСКА 1948 на своя наставник Нешко Милованович по случай рождения му ден.

Ташко СУЛЬОТОВ